OKULUMUZDA KAHVERENGİ KOKARCA BÖCEĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ YAPILDI

Okulumuzda, Bafra İlçe Tarım ve Orman  Müdürlüğü tarafından “Kahverengi Kokarca” böceği bilgilendirme semineri yapıldı.

“Dünya genelinde 300'den fazla bitki ve üründe zarar yapan ve istilacı bir tür olan Kahverengi kokarca, Ülkemize ilk defa, 2017 yılında Gürcistan'dan giriş yapmış, 2019 yılında Artvin, Rize, Trabzon,  Giresun,  Ordu,  Samsun ve İstanbul'da görülmüştür.  Tüm istilacı türlerde olduğu gibi Kahverengi Kokarcanın da hızlı üreme ve popülâsyonunu artırma, farklı iklim koşullarına adaptasyon yeteneğinin yüksek oluşu,  (sıcaklık, nem gibi), yüksek uçma yeteneği ( yaklaşık 100 km), doğal düşmanlarının olmayışı ve ticari yolla  (nakliye)  kolaylıkla yayılması gibi özelliklerinden dolayı mücadelesi çok güç ve zahmetli” bir böcek olduğunu söyleyen Şeref Eyüp Yamakoğlu, öğrencilerimizin soruları cevaplayarak böcekle nasıl başa çıkılacağı ve korunma yolları hakkında gerekli bilgileri paylaştı. Öğrencilerimizden Kahverengi Kokarca böceğiyle uygun yöntemlerle mücadele sözü alan Şeref Eyüp Yamakoğlu okulumuza kitap hediye edecekleri sözünü vererek programı sonlandırdı.

Okulumuz adına vermiş oldukları eğitim için Bafra İlçe Tarımve Orman Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

20-12-202320-12-202320-12-202320-12-2023

Yayın: 20.12.2023 - Güncelleme: 20.12.2023 14:28 - Görüntülenme: 83