KOLAY ORTAOKULU TARİHÇESİ

1922 yılında muhtar İsmail ÖZTÜRK´ün gönüllü girişimleriyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulumuz yapılmıştır.İlk olarak Samsun ´dan Münir Bey 15 TL maaşla göreve başlamıştır.Bina taştan yapılmış olduğundan "Taş Mektep" olarak anılmıştır.Üç sınıflı olarak öğretim yapılan bu okulda üçüncü sınıfı bitirene"Halk Mektebi Diploması" verilmekteymiş.

1938 yılında okul binasının ihtiyacı karşılamayadığı düşünülerek  yeni bina arayışı başlamıştır. Halen kullanılmakta olunan araziye yeni okul binasının planı ve keşfi çıkartılmıştır.

1940 yılında tamamlanan okul binasına "İsmet İnönü İlkokulu" adı verilmiş; okulun adı 1950 yılında    "Kolay Köyü İlkokulu " olarak değiştirilmiştir.1962 yılında kasabamız Kızılırmak mahallesinde "Neyzen Tevfik İlkokulu" açıldığından okulumuz "Merkez İlkokulu"adını almıştır.1978 yılında ise  okulumuzun adının "Bafra Merkez İlkokulu" ile karıştırılması üzerine "Kolay Merkez İlkokulu" adını almıştır.Kesintisiz zorunlu eğitim uygulamasıyla birlikte "Kolay Merkez İlköğretim Okulu" adını almıştır.

1969 yılına kadar normal öğretim yapılmış olan okulumuzda 1969 yılında itibaren çift öğretim yapılmıştır.1997 yılına kadar okulumuzdan 1605 öğrenci mezun olmuştur.1997 yılından 2004 yılı dahil 361 öğrenci ilköğretim okulu diploması almaya hak kazanmıştır.

Zorunlu kesintisiz eğitim nedeniyle merkez okula 12 köy okulun taşımalı sistem kapsamına alınması nedeniyle okul binası yetersiz kalmış olup 21.10.2002 tarihinde beldemize 18 derslikli halen kullanılmakta olan okulumuzun inşaatına başlanmıştır.15.09.2003 tarihinde yeni okul binamızda eğitim-öğretime başlanmıştır.

Halen aynı binada faaliyet gösteren okulumuz KOLAY ORTAOKULU adıyla sadece ortaokul öğrencilerine hizmet vermekte olup; taşımalı eğitim sistemiyle 20 farklı köyden okulumuza taşınan 200 kadar öğrenciye hizmet vermektedir.

Yayın: 26.12.2012 - Güncelleme: 19.10.2021 12:06 - Görüntülenme: 19499